Preloader
Widget Image

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

[email protected]
Title Image

FETA QUEEN

FETA QUEEN

Metalna posuda
FETA se u Grčkoj obično prodaje na tradicionalan način u rinfuzi iz kontejnera. Tako kupac ispred hladnjaka u trgovinama ima priliku odabrati količinu koju želi. Slice Vassilitsa spremnik dostupan u veličinama od 15 kg, 8 kg i 4,5 kg.

Vakuumski paketi
Plastična hermetična ambalaža Vacuum prvi je pokušaj standardizacije Fete u malim pakiranjima u mliječnoj industriji. Imajući naziv marke standardiziran na pakiranju, potrošač je siguran u izbor koji je napravio. Zrakonepropusni uređaj Slice Vassilitsa dostupan je u veličinama od 400 g i 200 g.

Plastični spremnik sa slanom vodom
Kriška Vasilitsa dostupna je u praktičnom pakiranju plastičnih posuda koje održavaju sir u prirodnoj slanoj vodi dajući svježinu, a također nudi mogućnost i duže vrijeme održavanja. Feta “Vasilitsa” u plastičnoj posudi sa slanom vodom dostupna je u veličinama od 200g, 400g, 500g, 1kg i 2kg.

Prehrambena izjava za svakih 100gr:

-Energija 1140J / 275kcal
-Masti 23g od čega zasićene masne kiseline 13g
-Ugljikohidrati 0g od toga Šećeri 0g
-Proteini 16g
-Sol 2,4g

 

Postupak proizvodnje Vasilitsa feta:

Faza 1

Kozje i ovčje mlijeko (u omjeru od 70% ovaca i 30% koza) proizvođači sakupljaju u kamionske cisterne, gdje se drže na temperaturi od 2 ° C. Zatim odlazi u jedinicu za proizvodnju sira (sirana) , gdje se do obrade drži u silosu na temperaturi do 2 ° C do 2 dana.

Faza 2

Mlijeko nakon hlađenja ide posebnim cijevima do vrhunskog stručnjaka. Tamo se čisti i filtrira, a zatim standardizira. Istodobno, krema izlazi iz topologa.

Faza 3

Mlijeko nakon pročišćavanja i standardizacije ide na pasterizaciju. Pasterizirajte na 72 ° C 15 sekundi ili na 63 ° C 30 minuta. Svrha pasterizacije je uništavanje svih patogenih mikroorganizama koji su opasni i kasnije mogu stvarati probleme siru i potrošaču.

Faza 4

Mlijeko nakon pasterizacije odlazi u gelove gdje će se zgusnuti i postati sir. Prvo dodamo kulturu mlijeka i jogurta, a nakon nekoliko minuta čim temperatura padne na 33 ° C i padne pH, dodamo sirište tako da se zgusne i postane sir.

Faza 5

Nakon dodavanja sirila i čim vidimo da se mlijeko zgrušalo, prerežemo sirnu masu. Nakon rezanja ulazi u kalupe-kalupe kako bi se oblikovali i isušili tekućine. Tamo se sir podvrgava prvom soljenju grubom soli. Nakon nekoliko sati tekuće soljenje ulazi u salamuru.

Faza 6

Nakon što se sir stavi u salamuru, sutradan se stavlja u posude i odlazi na zrenje u pećnicu za zrenje oko 10 dana na 18 ° C. Nakon 10 dana prebacuje se u hladnjake gdje će ostati još 50 dana na 2 ° C. Sazrijevanje fetusa ukupno traje 60 dana kako bi se stekli potrebni organoleptički sastojci koji mu daju karakterističan okus i aromu, ali i u potpunosti eliminirali rizik od razvoja patogenih mikroorganizama koji nisu ubijeni tijekom postupak pasterizacije.

Faza 7

Feta nakon 2 mjeseca sigurna je za konzumaciju i promovira se na lokalnim tržištima.

Kategorije: ,

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “FETA QUEEN”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *