Preloader
Widget Image

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

[email protected]
Title Image

Što je belgijska čokolada?

Što je belgijska čokolada?

Iako je Mesoamerikanac otključao potencijal kakao zrna, Belgijanac ga je uzdigao u umjetničku formu. Kada je u pitanju najdraža svjetska slatka poslastica, tu je belgijska čokolada, a onda je sve ostalo …

Kratka povijest belgijske čokolade

Ljubavna ljubav Belgije s čokoladom započela je još 1635. godine za vrijeme španjolske okupacije u zemlji i ubrzo nakon prvog čokoladinog dolaska iz Europe iz Mesoamerice. S aromom za razliku od bilo čega što je zemlja doživjela prije, njegov se izgled pokazao senzacijom i sredinom 18. stoljeća postao je izuzetno popularan kao luksuzni status statusa među višim i srednjim slojevima. Ali tek je belgijski čokoladar Jean Neuhaus II prvi put stvorio praline 1912. godine kada je izvrsna belgijska čokolada kakvu poznajemo danas zaista počela dobivati ​​oblik i predstavljati se na svjetskoj pozornici.

Što ga čini tako čarobnim

U jednoj riječi? Obrtni. Belgijske čokolade s pravom se smatraju nekim od, ako ne i najboljim na svijetu, a zahvaljujući strogosti, finoći, tradiciji i čistom zanatu ono što pretvara u proizvodnju čokolada iz njihove domovine stekli su ovu visoku reputaciju. U stvari, Belgijanci su toliko ozbiljni u vezi s kvalitetnom čokoladom da je čak to zapisano u njihovom zakonu – od 1894. sastav belgijske čokolade reguliran je da osigura minimalnu razinu kakaa od 35%.

Jestiva remek djela

Iako su pralineji, izvrsno bogate, meko centrirane čokolade u tankoj čokoladnoj ljusci, vjerojatno najpoznatije belgijsko stvaranje čokolade, one proizvode i neke od najvećih svjetskih tartufa. Oni često sadrže intenzivan, polu-emulgirani čokoladni punjenje i presvučeni su u nježnu pločicu ili kakao visokog kvaliteta. Postoji i manje, ali još uvijek izuzetno živo, tržište proizvodnje luksuznih, ručno izrađenih, umjetničkih čokoladnih predmeta, poput jaja, životinja, figura i srca za specifičnije prilike, poput Uskrsa, Božića i Valentinova.

Napiši komentar