Preloader
Widget Image

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

[email protected]
Title Image

Što je mliječna čokolada?

Što je mliječna čokolada?

Mliječna čokolada je blagotvorno sredstvo za topljenje u ustima. Kremna i glatka tekstura, mliječna čokolada voljena je širom svijeta. Evo što ga čini tako posebnim.

Kako se proizvodi mliječna čokolada?

Izrada mliječne čokolade je rad ljubavi, s tri glavne faze:

Prvo, proizvođači čokolade miješaju mliječne sastojke i šećer te ih nježno miješaju s čokoladnim likirom i kakaom u prahu. Smjesa se osuši i postaje mliječni čokolada mrvicu u prahu.

Posljednja faza je ona u kojoj mliječna čokolada dobiva svoj gladak i baršunast ukus i teksturu kroz fazu koja se naziva “kokiranje”, što znači pažljivo miješanje svih sastojaka zajedno. Poput kuhara u vlastitoj kuhinji, majstorski čokoladni proizvodi slijede tradicionalni dugi kolač koji jamči bogat, suptilan razvoj okusa. Postupak započinje na niskoj temperaturi, a kako se počne miješati, temperatura se podiže vrlo polako kako bi se pomoglo sušenju i od vrućine razvili nove osjetljive okuse.
Pažljivo je lagano miješati dovoljno dugo da se potpuno razvije okus čokolade i dopustiti da se sastojci sjedine na što svileniji način.

Glatki okus mliječne čokolade

Mliječna čokolada dobiva svoj blagi, baršunasti okus zahvaljujući osjetljivoj ravnoteži sastojaka.

Dok mliječna čokolada i tamna čokolada koriste kakao liker, kakao maslac i šećer, mliječna čokolada koristi i mlijeko u prahu, kako bi dobila svoj kremastiji okus, teksturu i svjetliju boju.
Najbolje iskoristite mliječnu čokoladu
Suptilno slatkast okus mliječne čokolade čini je savršenim partnerom za vaše omiljene poslastice.

Uparite mliječnu čokoladu s šalicom čaja Darjeeling za popodnevnu stanku. Ili kombinirajte kokice s bademima i mliječnom čokoladom kako biste poboljšali klasični filmski noćni međuobrok.

Napiši komentar