Preloader
Widget Image

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

[email protected]
Title Image

Što je tamna čokolada?

Slike tamne cokolade

Što je tamna čokolada?

Luksuzno, gorko slatko i uvijek primamljivo. Tamna čokolada je poslastica koja ima bogat okus i duboku boju. Intenzivnija od mliječne ili bijele čokolade, tamna čokolada savršena je za one koji žude za egzotičnim, cjelovitim okusima.

Kako se pravi tamna čokolada?

Izrada tamne čokolade precizna je umjetnost. S većim postotkom kakaa proizvođači čokolade pažljivo miješaju tamnu čokoladu da bi dobili intenzivan, bogat čokoladni okus. Naša intenzivna tamna čokolada izrađena je od 70% kakaa i dobiva se od kakao zrna koja su certificirana u trajno uzgojenom Rainforest Allianceu, kako iz Gane, tako i iz Tanzanije, kako bi se dobila ugodna mješavina.

Ključna faza u pripremi tamne čokolade je „kokiranje“, što je slično miješanju tijesta. Poput kuhara u vlastitoj kuhinji, glavni čokoladni proizvodi slijede tradicionalni postupak duljeg miješanja miješanja dvaju jednostavnih sastojaka: kakaa i šećera, kako bi se zajamčio cjeloviti razvoj okusa.

Postupak započinje na određenoj temperaturi, a kako se počinje miješati, temperatura se podiže vrlo sporo kako bi se uklonila vlaga i razvili novi okusi iz topline.

Pazi se da se miješa dovoljno dugo da se u potpunosti razviti okusi čokolade, a sastojci dopuštaju da se sjedine na što svileniji način.

Neki proizvođači čokolade mogu dodati začine za vatreni udarac ili vaniliju za dodir glatkoće. Bez obzira na dodavanje okusa, tamna čokolada uvijek zadržava svoj duboki ton i intenzitet.

Oduševite svoje okusne pupoljke tamnom čokoladom

Tamna čokolada dobro je u kontrastu sa slatkom ili zingiranom hranom. Umočenje jagoda ili kriški manga u tamnu čokoladu otkriva slatkoću u oboje.

Miješanje tamne čokolade s jakom prženom kavom može dodati osjećaj okusa vašoj pauzi za kavu u jutarnjim satima.

Napiši komentar